Hoe verwijder je Urinegeur en urinevlekken als je hond in huis plast?

H

Urinegeur hond verwijderen; Als je een hond hebt, zal het je ongetwijfeld een keer overkomen dat je hond in huis plast. Het verwijderen van vlekken en geuren kan lastig zijn, maar het is belangrijk om dit goed te doen. Vooral bij intacte reuen, kan de aanwezigheid van een geur ervoor zorgen dat er opnieuw op dezelfde plek geplast wordt.

Soms merken we een ongelukje misschien niet meteen op, en dan kan het moeilijker zijn om de sterke geur kwijt te raken.

Er zijn veel verschillende redenen waarom honden in huis plassen, en ik dit artikel kun je er alles over lezen: 5 redenen waarom je hond in huis plast, en wat je eraan kunt doen.

Wat kun je doen om urinegeur van je vloeren en meubels te verwijderen? Gelukkig zijn er veel eenvoudige technieken om urinegeuren en -vlekken te verwijderen. Om de beste manier te vinden, is het echter belangrijk om te begrijpen waar die typische urinegeur precies vandaan komt.
TOP TIP

De beste manier om een urinegeur uit vloeren of stoffen te verwijderen, is door een geur-neutralisator met enzymen die de geurmoleculen afbreken te gebruiken. Een goed voorbeeld van een urinegeurverwijderaar is Ecodor UF2000 4Pets.


Wat veroorzaakt urine-geur

Urine heeft een unieke, onmiskenbare geur. Als je je puppy zindelijk probeert te maken, of een oudere incontinente hond hebt, dan weet je hoe sterk de geur kan worden.

Terwijl urine opdroogt, kristalliseert de ammoniak in de urine, en dit veroorzaakt die penetrante urinegeur. Hoe ouder een urinevlek is, hoe sterker de geur waarschijnlijk is, aangezien deze dieper in de vloer of meubels is doorgedrongen en volledig is opgedroogd.

Het kristallisatieproces biedt ook de perfecte omgeving voor bacteriën om te groeien, wat alleen maar bijdraagt ​​aan de geur. Bovendien zal de geur van ammoniak je hond terug naar dezelfde plek lokken en hem aanmoedigen om eroverheen te plassen, waardoor de urinegeur nog sterker wordt.

Hoe verwijder je een urinegeur?

Urine heeft een nare, sterke geur en het kan moeilijk zijn om de geur of vlekken kwijt te raken. Hoe je urinegeuren en vlekken verwijdert, hangt af van het materiaal waarop de hond heeft geplast. Als je hardhouten vloeren hebt, moet je voorzichtiger zijn met de schoonmaakproducten die je gebruikt, aangezien veel van deze producten het hout kunnen beschadigen.

Stoffen oppervlakken zoals tapijten en meubels zijn iets gemakkelijker schoon te maken, maar hebben meer tijd nodig om te drogen en hebben mogelijk meer dan één reinigingsbehandeling nodig.

1. Urinegeur uit hardhouten vloeren verwijderen

Ammoniak en urinezuur aanwezig in hondenurine hebben een blekende werking, dus elke plas die niet snel wordt opgeruimd, laat een vlek achter op je dure vloer. Omdat honden over dezelfde plek zullen plassen, zal de verkleuring na verloop van tijd verergeren.

Hardhout is het meest waarschijnlijke vloertype dat wordt beschadigd door hondenurine en de geur kan diep in het hout en de onderliggende ondervloer doordringen. Urinezuur tast de bovenste laag van houten vloeren aan, waardoor de urine dieper in het hout kan doordringen en nog meer schade kan veroorzaken.Het is belangrijk om een reiniger te kopen die speciaal is samengesteld om hardhouten vloeren te behandelen, aangezien standaard reinigingsproducten het hout kunnen aantasten. Gebruik bijvoorbeeld Dasty Hout -en laminaat reiniger.

Hardhouten vloeren zijn om een ​​aantal redenen het moeilijkst schoon te maken. Terwijl de meeste hardhouten vloeren zijn verzegeld, gebruiken oudere huizen onafgewerkt of ongelakt hout. Dit is een poreus materiaal dat snel vloeistof opneemt. Urine dringt daardoor veel sneller diep in het hout dan laminaat.

Net als bij de andere vloertypes, is het eerste wat je moet doen een handdoek gebruiken om zoveel mogelijk vocht op te nemen. Strooi vervolgens een laag zuiveringszout of maizena over de plek. Aangezien hardhout poreus is en de urine waarschijnlijk goed in het hout is gedrenkt, moet je het poeder minimaal 2 uur laten staan, zodat het zoveel mogelijk vocht kan opnemen.

Na het stofzuigen moet je het gebied besproeien met een reiniger die speciaal is ontwikkeld voor hardhouten vloeren. Omdat hardhouten vloeren vaak openingen hebben tussen de planken waar urine doorheen kan lekken, kun je deze stap het beste een paar keer herhalen om ervoor te zorgen dat de ammoniakkristallen worden afgebroken.

hardnekkige vlekken

Sommige mensen hebben succes gehad met het gebruik van waterstofperoxide, maar dit is een bleekmiddel en kan een blekend effect hebben op je hardhouten vloer, dus wees voorzichtig als je besluit om het te gebruiken.

Hardhouten vloeren zijn duur om te vervangen, dus je wil er zeker van zijn dat je reinigingsmethode geen schade aanricht. Een mengsel van azijn en water werkt goed om de geur voor een korte tijd te verwijderen, maar je zult nog steeds een op enzymen gebaseerde reiniger moeten gebruiken om te voorkomen dat de geur terugkeert. De UF2000 4Pets reiniger van Ecodor is een voorbeeld van een goede urinegeurverwijderaar met enzymen.

schuren

Voor oudere urinevlekken die zijn opgedroogd, moet je eerst de afwerking van de vloer schuren om bij de nerf eronder te komen. Breng je zuiveringszout aan en laat het minstens 2 uur staan, en stofzuig dan. Nu kun je een reinigingsmiddel voor hardhouten vloeren aanbrengen. Desinfecteer de plek daarna en droog deze af met een schone handdoek. Nu kun je de houtafwerking opnieuw aanbrengen en indien nodig beits of vernis.

2. Urinegeur en vlekken verwijderen uit tapijten en stoffering

Stoffen oppervlakken zijn gemakkelijker schoon te maken dan hardhouten vloeren zonder beschermingslaag en het proces is meestal sneller. Om te beginnen heb je de volgende spullen nodig:Het eerste dat je moet doen, is zoveel mogelijk urine opnemen met oude handdoeken. Je kunt ook zuiveringszout of maïszetmeel over de urinevlek strooien, dit vervolgens 30 minuten laten inwerken en dan het gebied stofzuigen. Het poeder neemt vocht uit de stof op.

Zodra het gebied droog is, kun je eroverheen spuiten met een enzymatische reiniger. Zorg ervoor dat je een ammoniakvrije reiniger gebruikt! De enzymen in de reiniger breken de ammoniakkristallen in de weefselvezels af en dit is wat de urinegeur verwijdert. Meestal moet je de spray minstens 15 minuten laten inwerken, maar lees altijd de productinstructies, want elk merk zal verschillen.

Hardnekkige vlekken

Mogelijk moet je de plek meerdere keren behandelen, vooral als het een grote of oude urinevlek is. De reiniger werkt alleen als hij onder het oppervlak kan doordringen en erdoorheen kan trekken.

Soms kan urine doordringen tot in de voering van het tapijt of de vaste vloer eronder. In dit geval heb je misschien de hulp van een professioneel reinigingsbedrijf nodig. Ze hebben machines van industriële kwaliteit en reinigingsproducten die grondiger schoonmaken. De meeste bedrijven zullen ook matrassen en banken reinigen.

Kleinere tapijten, beddengoed en bankkussens kunnen in de wasmachine. Zorg ervoor dat je een warme was kiest en controleer of je waspoeder of vloeistof geen ammoniak bevat. Voor hardnekkige vlekken of geuren moet je wellicht een tweede wasprogramma starten. Een goed wasmiddel dat ook bacterien doodt zoals Sanytol, kan ook een oplossing zijn.

Helaas blijven sommige urinevlekken te lang achter en is de urine doorweekt op het hout of beton onder het tapijt. In dit geval is de beste optie om het tapijt omhoog te trekken, de vaste vloer eronder schoon te maken en vervolgens nieuw tapijt te leggen. Hetzelfde geldt voor matrassen en banken.

Urinegeur en vlekken van tegelvloer verwijderen

Het reinigingsproces voor harde vloeren zoals tegels, hardhout of laminaat is anders dan het reinigen van zachte stoffen. Hardhout heeft een specifieke reiniger nodig die de houtvezels niet beschadigt.

Tegelvloeren zijn verreweg het gemakkelijkst schoon te maken als het gaat om urinegeuren en vlekken. Verwijder simpelweg de urine, en maak het gebied goed schoon met behulp van een gewone reiniger of enzymatische reiniger. Eventuele voegen hebben soms wat meer werk nodig.

Benodigdheden:

 Tegels zijn niet poreus, dus de urine verzamelt zich meestal gewoon op het oppervlak, maar het voegmiddel rond elke tegel heeft zeer kleine ruimtes waar urine in kan trekken. Als je een heel vers plasje ziet, gebruik dan gewoon een papieren handdoek om de urine op te nemen en strooi er wat zuiveringszout over om eventueel gemiste urine op te vangen. Na het stofzuigen of opvegen van het poeder, kun je witte gedistilleerde azijn gebruiken om de voegen rond de tegels te reinigen.

Vervang bij oudere urinevlekken de azijn door een enzymatische reiniger. Volg de instructies op de verpakking voor de benodigde inwerktijd, scrub de voeg goed met een oude tandenborstel of schoonmaakborstel en gebruik vervolgens een schone, droge handdoek om het gebied te drogen.

Als je veel tapijt in je huis hebt, is het belangrijk om deze goed schoon te houden. Haren, vuil en urine zijn lastiger van tapijt te verwijderen dan van een gladde vloer, zoals laminaat, tegels of pvc.

Niet iedereen wil zijn mooie tapijt echter vervangen, en dan is het een goed idee om te investeren in een tapijtreiniger of stoomreiniger. De tapijtreiniger van Bomann is een goede en voordelige keuze.

Categorieën

Tags

Archief

Honden Gezond ...