Wat is gevaarlijk eten voor je hond?

W

Het is natuurlijk erg verleidelijk om je hond een klein beetje van je eigen eten te geven. Al helemaal wanneer je een heerlijk gezond gerecht hebt gemaakt. Toch zijn er verschillende producten die erg gevaarlijk kunnen zijn voor je hond. Laten we verder in gaan op gevaarlijk eten voor je hond.

Gevaarlijk eten voor je hond

Chocolade

Chocolade is misschien wel de meest voor de hand liggende in dit rijtje. Veel mensen hebben al gehoord dat chocolade zeer gevaarlijk kan zijn voor je hond. Dit heeft alles te maken met het stofje theobromine. Hoe puurder de chocolade, hoe meer theobromine de chocolade bevat. Wanneer je hond de chocolade toch opeet, raakt je hond vergiftigd. In het ergste geval kan je hond hier zelfs aan doodgaan. De vergiftiging heeft effect op de zenuwen van je hond en het hart. Dit kan leiden tot hartritmestoornissen. Chocolade, en met name pure chocolade, is dus zeer gevaarlijk eten voor je hond.Avocado

Avocado, superfood voor mensen. Helaas gevaarlijk eten voor je hond. Tegenwoordig wordt avocado zeer veel gegeten. Toch is het raadzaam om te zorgen dat avocado buiten bereik van je hond bewaard wordt. Zowel het vruchtvlees als de schil en pit zijn gevaarlijk voor je hond. Wanneer je hond dit toch eet, kan je hond gaan braken, diarree krijgen, buikpijn krijgen en in sommige gevallen zelfs een alvleesklierontsteking. Dit heeft te maken met de persine. Dit is een giftige stof die wordt aangemaakt door de avocadoplant.

Gevaarlijk eten voor je hond

Noten

Noten zijn voor ons ook super gezond. Wanneer iemand vegetarisch eet, worden de voedingsstoffen die uit vlees komen, vaak opgevangen door noten. Super gezond dus! Maar niet voor je hond helaas. Met name macadamianoten en walnoten kunnen voor problemen zorgen.Top tip:
Er wordt weleens aangeraden om zout te gebruiken om je hond te laten braken na het eten van giftig voedsel. Doe dit nooit! Ook zout is gevaarlijk voor je hond!

Ui en knoflook

Ook ui en knoflook zit door veel van onze recepten. Helaas kan dit voor bloedarmoede bij je hond zorgen. Daarnaast kunnen ook diarree, overgeven en sloomheid verschijnselen zijn. Bij uien is het risico groter dan bij knoflook. Het maakt hierin ook niet uit of de ui gebakken is, rauw is of in poedervorm. Het blijft schadelijk voor de hond. Vermijd daarnaast ook prei, sjalotten en bieslook. Dit is familie van de ui. Dit is gevaarlijk eten voor je hond.Druiven

Druiven kunnen erg giftig zijn. Naast druiven zijn ook rozijnen en krenten giftig. Dit is het enige fruit, wat echt vermeden moet worden bij honden. Het kan namelijk nierfalen veroorzaken. De symptomen hiervan zijn diarree, braken, meer plassen of juist minder plassen. Pas hier dus goed mee op.

Conslusie

Dit waren de belangrijkste giftige producten waarmee we op moeten passen. Daarnaast zijn er nog tal van andere giftige producten. Zoals rauw (varkens)vlees en xylitol. Probeer daarom te blijven opletten bij de producten die je je hond te eten geeft. Het is natuurlijk altijd veiliger om snacks te geven die bedoelt zijn voor de hond. Dit kan lekker en gezond. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze gezonde snacks. Daarnaast zijn er ook nog andere opties. Kijk bijvoorbeeld dit ebook eens. Hier staan leuke recepten in, waarmee jij je hond gegarandeerd blij maakt.

Mocht het nou onverhoopt toch zo zijn dat je hond eten binnenkrijgt wat gevaarlijk is. Twijfel dan niet, bel direct de dierenarts om je hond na te laten kijken.

Categorieën

Tags

Archief

Honden Gezond ...